Data-integratie

Processen kunnen worden ondersteund door een grote verscheidenheid aan applicaties. Deze applicaties kunnen zeer specialistisch zijn en één specifiek proces ondersteunen, of ondersteunen een combinatie van processen.

Door informatie uit deze systemen te onttrekken en te combineren is het mogelijk om inzicht te creëren over meerdere processen.

Traditioneel wordt deze data door de applicaties opgeslagen in databases, vanwaar deze data kan worden opgehaald ten behoeve van analyse of rapportage.

Met de opkomst en de adoptie van cloud-applicaties is een centrale database niet langer vanzelfsprekend. Om data uit dergelijke applicaties te ontsluiten wordt veelal gebruik gemaakt van een Application Programming Interface, ofwel een API.

Met een API is het mogelijk om op een gestructureerde wijze data uit de applicatie te ontsluiten op een veilige en gecontroleerde wijze.

Hiermee wordt het mogelijk om (semi-) realtime data vanuit de applicatie beschikbaar te krijgen in de analyse- of rapportage-omgeving.

Uitgangspunten

  • Geautomatiseerde data integratie uit meerdere bronnen
  • Koppeling met on-premise databases
  • Cloud / As-a-service bronnen
  • API ontsluiting

Artikelen

Hieronder een overzicht van alle artikelen gerelateerd aan data-integratie.


Meer info?

Geïnteresseerd en behoefte aan meer informatie? Vul dan hieronder je gegevens in en er wordt contact met je opgenomen.